Sunday, October 09, 2005

fietsen

deze zondag gingen we fietsen. we fietsten kriskras door het dorp en waren op zoek naar een sportevenement. zo belandden we bij de hockeyvereniging. wij hadden nog nooit hockey van dichtbij gezien. dat is ook wat ben je veertig en heb je nog nooit hockey van dichtbij gezien. vandaag dus wel. We hebben het grondgebied van de hockeyvereniging betreden. de sfeer bij een hockeyvereniging is erg goed. erg gezellig. allemaal fijne hockeymensen, hockeyjongens en hockeymeisjes.
dus hebben we even staan kijken naar het 1e hockey team daar stonden de meeste mensen te kijken. dus we dachten dat zal het eerste wel zijn. maar de wedstrijd speelde zich voor het grootste deel af aan de andere kant van het veld. dus niet waar wij stonden. en om nou helemaal naar de andere kant van het veld te lopen. nee. daar hadden we ook geen zin in. mijn geliefde wilde sowieso liever even bij een voetbalvereniging langs de lijn staan. wel observeerde hij op de valreep nog dat je bij hockey wel erg diep door je knieen moet om een bal te raken met je stick. dat had hij zich nooit gerealiseerd. zo was het dan toch nog een leerzaam moment. we gingen weer. op zoek naar voetballers. zondagvoetbal. Dat is niet overal. Bij UVS was niks te beleven. en bij VVO ook niet. maar wel bij ASC. daar waren wat veteranen aan het spelen. af en toe gingen ze bijna vechten. de grensrechter, tevens coach, kneep de billen bij elkaar als hij in actie moest komen. dat was wel een grappig gezicht. hij strekte zich uit en vlagde met een pittig gebaar, en kneep tegelijkertijd zijn billen samen. mooi hoor. er was een mannetje met rode sokken, die geen bal afgaf. dat signaleerde mijn geliefde. maar goed we hadden dit ook wel weer snel gezien.
dus gingen we naar huis, om een beetje macaroni te eten. die macaroni was niet te vreten. ik had de verkeerde mix gebruikt, van honig. niet te vreten dus. dus heb ik bijna een hele zak witte weekendbollen gegeten van de albert heyn. dat was het. bedankt.

ps: we hebben ook nog de kranten gelezen. het parool en de volkskrant. plus magazines.

No comments: